Welkom op de website van de Brusselse Tennisclub

Nieuwsbrief 2018 - 3

Beste clubvrienden,

Met enige vertraging, en nog snel vooraleer de Duivelsgekte opnieuw toeslaat: de 3de Nieuwsbrief van het jaar.

Algemeen
BTC is sinds donderdag 28 juni eigenaar van de totaliteit van de gronden waar de club op gevestigd is. Een mijlpaal in de geschiedenis van de club! Op deze wijze is de verankering en de toekomst van de club in Wemmel verzekerd. Tevens is fase 3 van het Project 2025 opgestart, met de plannen voor de aanleg van bijkomende, permanent-overdekte terreinen op de achterliggende gronden, en de eventuele aanleg van padelterreinen. Voor dit laatste voorziet het Bestuur nog een bevraging van de leden.   
 
Wie nog geen nieuw ledenboekje ontvangen heeft kan een exemplaar nemen aan de ingang van het clubhuis.
Mutualiteitspapieren kunnen vanaf nu rechtstreeks afgeprint worden via de site  www.tennisvlaanderen.be.

  • Na het inloggen op Tennis Vlaanderen verschijnt het spelersdashboard en dient men naar beneden te scrollen tot clubabonnement.
  • Het volstaat dan op “bekijk attest mutualiteit” te klikken om een volledig ingevuld document te hebben.

 
Tennisschool
Er zijn nog een aantal plaatsen vrij voor de zomerstages jeugd.
Inschrijven kan enkel via de site, rubriek school, zomerstages jeugd.
 
De wintercyclus jeugd zal starten in de sporthal Dijck op woensdag 26/9 en in de ballon op zaterdag 29/9.
Een lessenreeks van 20 lessen is voorzien die loopt tot einde maart.
Inschrijven via de site, rubriek school vanaf vrijdag 3/8 tot zondag 2/9.
Betaaldagen voor de jeugd :  woensdag 5/9 van 19u tot 22u en zaterdag 8/9 van 9u tot 12u.
 
Competitiecommissie

Interclub

De Gewestelijke interclubwedstrijden zijn afgelopen en de BTC-ploegen hebben het alvast beter gedaan dan vorig jaar.
Onze Dames 7 hebben de finale gewonnen tegen TC Herent, nadat ze ook de vorige 8 wedstrijden winnend hadden afgesloten!
Een week later heeft onze Heren 45-4 deze krachttoer overgedaan, door GTC Ter Wilgen, nationaal kampioen 2017, reeds terug huiswaarts te sturen na de enkels: 4 – 0, en het feest kon beginnen!
De Heren 35-5B-ploeg moest nipt de duimen leggen tegen T.C. Asse, en werd vice-kampioen Vlaams-Brabant.
De Dames 35-1 zijn, zoals vorig jaar, kampioen geworden zonder te spelen.
De kampioenen van Vlaams-Brabant zullen op het einde van het seizoen de eer van BTC verdedigen in het kampioenschap van België.
Proficiat aan de kapiteins, coaches en vooral aan de spelers van de kampioenenploegen!
Ook de jeugdploegen deden het verre van slecht: M15-2 werd kampioen van Vlaams-Brabant en J13-3A spelen de finale.
 
Kom op tegen Kanker-toernooi
Het toernooi vindt plaats van donderdag 16 t/m zondag 26/8, en je kan vanaf donderdag 5 juli inschrijven.
Zelfs indien je geen toernooispe(e)l(st)er bent, moedigen we je aan om toch deel te nemen: alle opbrengsten gaan immers naar Kom op tegen Kanker. We moedigen onze leden tevens aan om deel te nemen met een "gast"spe(e)l(st)er van een andere club; door dit te doen, kan je een mooie prijs winnen. 
Voor de reeksen en inschrijving kan je terecht op de website van Tennis Vlaanderen.  Je mag je inschrijven in 2 reeksen met een partner van dezelfde club. Indien je in 3 reeksen wenst in te schrijven, moet dat samen met iemand van een andere club, in minstens 1 van de reeksen.
Houd onze Facebookpagina en de website in de gaten.
Ook dit jaar organiseren wij, integraal ten voordele van Kom op tegen Kanker, op de vrijdagavond voor het finale-weekend, 24 augustus dus, onze BBQ. Concrete informatie en inschrijvingsmodaliteiten worden ten gepaste tijde meegedeeld.
Naar even goede gewoonte vindt de KotK-veiling plaats op de donderdag na het toernooi. Als de weergoden het toelaten zal de veiling dus doorgaan op donderdag 30 augustus. Diezelfde avond zullen wij reeds bekendmaken hoeveel onze KotK-campagne van dit jaar zal opgebracht hebben. Denk alvast eens na wat je op de veiling zou kunnen aanbieden, en dit volledig ten voordele van Kom op tegen Kanker.
De volledige organisatie van het toernooi en de randactiviteiten vergt uiteraard inzet van vele mensen, en dus ook de inzet van sponsors. Zoals de voorbije jaren hebben wij een breed aanbod van sponsorvormen waarop eenieder zich naar wens kan inschrijven: 
1.  Vrije financiële bijdrage 
U bent mogelijk reeds aangesproken op het terras of in het clubhuis om een bijdrage van 20 euro te betalen ten voordele van Kom op tegen Kanker. De personen die dergelijke bijdrage leveren, worden vermeld op de placemats die gebruikt zullen worden tijdens het toernooi. 
Overweeg echter als alternatief een storting rechtstreeks aan Kom op tegen Kanker te doen. Dergelijke storting geeft aanleiding tot een fiscaal attest vanaf een minimumbedrag van 40 euro. Via de belastingvermindering wordt een storting van 40 euro  dan een netto bijdrage van 21.5 euro. Storten doet u op het rekeningnummer BE03 4886 6666 6684 van Kom op tegen Kanker met expliciete vermelding van ons identificatienummer 110-074-709 + “Gift” als mededeling 
2.  Vermelding op de placemats, schermen, en sponsorzuil in het clubhuis 
Op de placemats die dus o.a. gebruikt worden gedurende het toernooi, is er tevens de mogelijkheid een meer opvallende vermelding te krijgen. We bieden de keuze tussen verschillende formaten van vermelding, met bijhorende tarieven van respectievelijk 50, 100, 150 en 200 euro.
Naast vermelding op de placemats (50 euro), worden de sponsors eveneens vermeld in de slideshows die continu lopen op de schermen in het clubhuis (vanaf 100 euro).
3.  Inschrijving voor de BBQ + vermelding op placemats 
In 2014 zijn we gestart met wat een nieuwe BTC-KotK-traditie is geworden: onze feestelijke BBQ, die dit jaar plaatsvindt  op vrijdagavond 24 augustus.
Geïnteresseerden kunnen een pakket aankopen van BBQ (incl. aperitief, 1/2 fles wijn en dessert p.p.) + placemat-sponsoring/slide-show/FB pagina BTC (waarde 150€) aan respectievelijk 250 euro (BBQ voor 2 personen), 340 euro (BBQ voor 4 personen), of 430 euro (BBQ voor 6 personen). U krijgt een factuur voor het totaalbedrag van het aangekochte pakket. 
4.  Prijzentafel / inschrijvingstafel 
'Toernooi' betekent 'inschrijven', en, voor een aantal deelnemers, 'prijzen winnen'. Zowel voor de inschrijvings- als de prijzentafel zijn we zoals steeds op zoek naar producten, diensten, kortings- of waardebonnen, cash ..., noem maar op. Hoe mooier de prijzen die we onze deelnemers en winnaars kunnen aanbieden, des te groter het succes van ons toernooi wordt, en des te meer opbrengst voor Kom op tegen Kanker. 
5.  Diensten en/of producten voor de KotK-veiling 
Beschikt u over iets (een dienst / een bijzonder hebbeding / ...) dat u graag aanbiedt en waarvan u overtuigd bent dat gegadigden bereid zullen zijn hier op te bieden ter gelegenheid van onze KotK-veiling? Contacteer ons zeker, zodat we een ruim en aantrekkelijk aanbod kunnen samenstellen voor onze veiling die traditioneel doorgaat in de week na het toernooi.
 
Wintertennis in de ballon seizoen 2018-2019
Het zomerseizoen is nog maar halfweg, maar het winterseizoen wordt reeds voorbereid.
De ballon wordt opgesteld op donderdag 27 september en het winterseizoen begint op 1 oktober. Helpende handen op woensdag 26 september zijn altijd welkom.
 
Lief en Leed
De BTC-familie is verheugd weer een aantal geboortes aan te kondigen:
3/3/2018 : geboorte van Jerome, zoon van Lore en Thomas Luyten-Laporte, kleinzoon van Chantal en Johan Laporte-Dubois;
6/4/2018 : geboorte van Basile, zoon van Stéphanie en Bob Bauwens-Mathias, kleinzoon van Kathleen en Jacques Mathias-de Pauw;
6/5/2018: geboorte van Odil, zoontje van Melanie Van Dooren en Hendrik Evens;
11/6/2018: geboorte van Olivia, dochtertje van Laetitia Janssens en Dries Van Avermaet.
Van harte proficiat aan de trotse ouders en grootouders!
 
Enkele leden hebben ook afscheid moeten nemen van hun geliefden. Zijn overleden:
Jacques D’hoedt, jarenlang BTC-lid en echtgenoot van barlid Renée.
 
Marie-Madeleine Van Oudenhove en Herman Geeroms, vader en moeder van Peter en Toon Geeroms.
 
Wij bieden de families onze blijken van medeleven aan.