Welkom op de website van de Brusselse Tennisclub

BTC Nieuwsbrief 2017 - 2

 

BTC Nieuwsbrief

2017 - 2

Algemeen

Uitbreiding BTC

Nadat de club twee jaar geleden eigenaar is geworden van de gronden van de tennisclub, is er nu een opportuniteit om uit te breiden tot aan de straatkant van de Robberechtsstraat door de aankoop van de gronden van OCMW Brussel. Dit zal de club op termijn toelaten om additionele tennisinfrastructuur aan te bieden aan de leden. Voor deze investering wordt een lening aangevraagd bij de bank alsook leningen bij de leden (inleg vanaf 5.000 euro) zoals bij de vorige aankoop. Geïnteresseerden kunnen het dagelijks bestuur contacteren (Hubert Decramer, Johan De Keersmaeker, Marc De Groote, Ann-Jo Jacobs).

 

Start zomerseizoen / inschrijvingen

De wintertennis eindigt op zondag 2 april.

Leden die nog niet in orde zijn met hun lidmaatschap kunnen zich nog steeds inschrijven.

Leden die hun lidmaatschap 2017 betaald hebben, kunnen vanaf zaterdag 1 april reserveren voor het zomerseizoen dat start op maandag 3 april. Vanaf 3 april kan men niet meer tennissen, reserveren, interclub spelen of lessen volgen zolang het lidmaatschap niet betaald is.

Zomerleden kunnen van maandag 3 tot zondag 9 april gratis spelen in de ballon mits reservatie volgens de zomerregeling.

Als het weer het toelaat, zal men ook kunnen spelen op de terreinen 5, 6, 7 en 8 ('s avonds ook verlicht).

Afbraak ballon

Op dinsdag 11 april wordt de ballon afgebroken.

Nieuwe leden

Volwassenen die voor de 1ste maal zomerlid worden, krijgen als vorm van integratie 5 gratis groepslessen die gegeven worden in de maand mei en juni. Inschrijven is noodzakelijk via de site > rubriek school > zomerlessen volwassenen > lessen nieuwe leden.

Officiële Opening van het Zomerseizoen op 22/4/2017:

14h00: ontvangst nieuwe leden

15h00- 17h00: trainers geven les aan ALLE leden (cardio, forehand, backhand, volley, smash, service, ...)

17h30-18h30: ludiek tennisspel

18h45: speech van onze voorzitter en receptie

19h30: BBQ

21h00: Golden Oldiez Party

Gastspeler

Spelende leden kunnen een gastspeler uitnodigen, na reservatie via computer of blad, en dienen een gastspelerformulier samen met een bijdrage van 5€ te deponeren in de groene brievenbus. De formulieren, omslagen en de groene brievenbus bevinden zich naast de reservatiecomputer aan de ingang van het clubhuis.

Een zelfde gastspeler kan slechts 3 maal per zomerseizoen uitgenodigd worden nadien moet de persoon zich lid maken.

Ledenboekjes

De nieuwe ledenboekjes zullen aan de ingang van het clubhuis beschikbaar zijn vanaf donderdag 27 mei.

Competitiecommissie

Interclub Volwassenen

De poules en de kalender voor Interclub 2017 liggen vast, en kunnen geraadpleegd worden via www.tennisvlaanderen.be > rechtsboven in het startscherm > Zoek “Club” > “7003” als Clubnummer > “Zoek” > klik “Brusselse T.C.”. Vervolgens vind je onder “Interclub” de verschillende ploegen en de kalender.

De spits wordt afgebeten door Dames 7 (thuis tegen TC Wezemaal) en Dames 6 (kapitein Gerlinde Dhondt – uit bij TC Boutersem).

Wens je het reilen en zeilen van onze interclubploegen in real time te volgen? Stuur dan een bericht met je gsm-nummer naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. zodat we je kunnen toevoegen aan de Interclub-WhatsApp-groep. Je zal uiteraard ook regelmatig berichten van onze ploegen kunnen terugvinden op onze Facebook-pagina.

Kom op tegen Kanker-toernooi

De voorbereidingen voor ons Kom op tegen Kanker-tornooi, dat zal doorgaan van 17 tot en met 27 augustus 2017, zijn opgestart. Net zoals de voorbije jaren zijn er verschillende formules om onze campagne te ondersteunen. De komende weken zal je zeker aangesproken worden met de vraag of je bereid bent een bijdrage te leveren voor onze KotK-campagne. Wens je daar niet op te wachten? Vul dan dit formulier in, en mail het naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Laddercompetitie

Met de start van het zomerseizoen wordt ook de laddercompetitie opnieuw opgestart. Nieuw dit seizoen is de invoering van de zgn. ladderkampioen. De ladderkampioen is diegen die het grootst aantal punten (analoog met de punten die je verzamelt door tornooien of interclub te spelen) vergaard heeft. Zo bekronen we op het einde van het seizoen zowel de hoogst geplaatste op de ladder als de ladderkampioen.

Reglement, actuele ladder-rangschikking en mogelijkheid tot inschrijven voor de ladder, vind je op de website onder “Competitie”.

Clubkampioenschap

Het clubkampioenschap wordt gespeeld van zaterdag 9 tot en met 16 september.

Het clubkampioenschap-Enkel wordt omgevormd tot Masters: de eerste 8 van de respectievelijke laddercompetities spelen deze Masters. Indien bepaalde spe(e)l(st)ers niet kunnen deelnemen aan de Masters, worden zij vervangen volgens de volgorde van de ladderrangschikking.

Hoe het clubkampioenschap-Dubbel georganiseerd zal worden, wordt later nog gecommuniceerd.

Recreatief zomertornooi

Diegenen die minder competitief ingesteld zijn, maar toch graag eens een wedstrijdje spelen met andere mensen dan ze gewoon zijn, kunnen deelnemen aan het recreatief zomertornooi dat doorgaat in de maanden juli en augustus.

Er wordt gespeeld in gelijkwaardige poules van 4 of 5 personen. Concrete informatie betreffende dit recreatief zomertornooi volgt later in een aparte mail.

Tennisschool

Stages - Jeugd

Paasstage van maandag 3 april tot vrijdag 7 april.

Tijdens de maanden juli en augustus zijn er 7 recreatieve stages en 7 zomerstages voor de jeugd. Inschrijven via de site, rubriek school, zomerstages jeugd

Lentecyclus – Jeugd

De lentecyclus start op maandag 17 april en eindigt einde juni.

Kids tornooi BTC – 17 juni

De lesnemers worden automatisch ingeschreven door de tennisschool

Zomerlessen – Volwassenen 

Voor de volwassenen is er een uitgebreid aanbod aan lessen : (re)-start to tennis, competitielessen, privélessen voor 1 of 2 personen. Inschrijven via de site, rubriek school, zomerlessen volwassenen.

Tevens zullen er voor de volwassenen 3 zomerstages worden georganiseerd. Uitleg en inschrijving vanaf mei.

Sportuitrusting en -materiaal

We brengen graag in herinnering dat de sportwinkel Sporteam in Laken onze sponsor en materiaalleverancier is : Sporteam garandeert voor de club en haar leden de laagst mogelijk prijs en geeft een fikse korting van 10%*. Deze korting krijgt u mits vermelding van uw BTC-lidmaatschap.

* : niet geldig op ballen en schoenen

Tennisballen Tecnifibre TF X one zijn te koop in het clubhuis aan 7.5 Euro, of aan 3 Euro voor ballen die tijdens onze interclub 1 keer werden gebruikt.  

Communicatiecommissie

Heb je een vlotte schrijfstijl, en informeer je onze leden graag over het reilen en zeilen binnen onze club? Dan ben jij mogelijk de persoon die wij zoeken om de BTC-communicatie te stroomlijnen.

Gezocht: verantwoordelijke communicatie. Aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Heel veel informatie vind je via onze website www.brusselsetennisclub.be en Facebook www.facebook.com/Brusselsetennisclub

Animatiecommissie

22 april, 21h00: Golden Oldiez Party

26 mei: jaarlijkse spaghetti-avond ten voordele van de club

Iedereen is welkom om te komen eten; gelieve vooraf in te schrijven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via de inschrijvingsbladen in het clubhuis.

We zijn ook op zoek naar helpende handen; gelieve jullie naam door te geven aan Ann-Jo ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. )

1 juli: Ibiza Tropical Party

Houd voor alle activiteiten van de animatiecommissie ook onze Facebook-pagina in de gaten.

Allerlei

Mutualiteitspapieren 

Papieren van de mutualiteit, voor een tegemoetkoming als men lid is van een sportclub, kunnen gedeponeerd worden in de groene brievenbus naast de reservatiecomputer aan de ingang van het clubhuis. Gelieve het formulier zo compleet mogelijk zelf in te vullen.

Na 1 week vindt men de ondertekende papieren terug in het groene bakje mutualiteit (1ste witte zuil) in het clubhuis.

Verzekering

Alle spelende leden worden automatisch via Tennis Vlaanderen verzekerd bij Ethias. Sinds 1 januari wordt de sportverzekering sterk uitgebreid:

- Een echte primeur binnen de sportverzekeringswereld: terugbetaling van een gedeelte
  van het lidgeld (€70) bij langdurige gedwongen tennisongeschiktheid.
  (Voorwaarden: ongeval voor 1 juli en minimum 3 maanden ongeschiktheid.)
- Wie naast het tennisveld aan de conditie werkt en gaat joggen, wandelen, zwemmen of
  fitnessen buiten clubverband, is met de polis van Tennis Vlaanderen nu ook tijdens die
  activiteiten gedekt voor lichamelijke ongevallen
- Ook nieuw is de dekking voor brilschade tot €500 (mits deze schade gepaard gaat met
  een lichamelijk letsel).
- De kosten voor kiné met ziekenhuisopname zijn vanaf nu gedekt tot 100% van het RIZIV-
  tarief. Bij kinesitherapie zonder ziekenhuisopname betaalt de verzekering tot €250
  terug. 
- De terugbetaling van niet in de RIZIV-nomenclatuur opgenomen medische kosten bij
  lichamelijke ongevallen werd opgetrokken tot €875 en uitgebreid naar alle kosten
  (in plaats van enkel gips- en apotheekkosten).
- Voor tandprotheses krijg je dankzij de nieuwe polis van Tennis Vlaanderen nu tot €2000
  per ongeval of €500 per tand terug.

Bij een schadegeval kan men contact nemen met onze secretaris Ann-Jo Jacobs voor meer uitleg ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ).

Lief en leed

Noë, 24/01/2017 – dochtertje van Nathalie en Bob De Pauw-Blancquaert, kleindochter van Myriam en Bob De Pauw-Pierloot;

Chloé, 20/02/2017 – dochtertje van Charlotte Van Belle en Joris van Bellingen, kleindochter van Anne Van Der Putten;

Noor, 21/03/2017 - dochtertje van Veronique Borghmans en Adriaan Calliauw

Van harte proficiat aan de trotse ouders en gootouders!

Op 5/2/2017 overleed Guido Toye, Papa van Carl en Opa van Anouk en Maxim.

Wij wensen de familie onze oprechte deelneming.

Kalender

22 april 2017: Officiële Opening van het Zomerseizoen – Golden Oldiez Party – Start Interclub volwassenen

26 mei 2017: jaarlijkse spaghetti-avond ten voordele van de club

17 juni 2017: Kids tornooi op BTC

1 juli 2017: Ibiza Party

17 t/m 27 augustus 2017: Kom op tegen Kanker-dubbeltornooi

31 augustus 2017: Kom op tegen Kanker-Veiling

9 t/m 16 september 2017: Clubkampioenschap