Welkom op de website van de Brusselse Tennisclub

BTC Nieuwsbrief 2016 - 4

BTC Nieuwsbrief

2016 - 4

Algemeen

De Algemene Vergadering van de vzw Brusselse Tennisclub vindt plaats op vrijdag 21/10/2016 om 19.30u. Alle leden zullen eerstdaags opgeroepen worden om deze statutaire vergadering bij te wonen.

Informatie/Allerlei

Zomertennis

Eind september is traditioneel de wisseling tussen zomer- en winterseizoen. De ballon werd dus geplaatst op de drie terreinen op 22 september. Dankzij het aanhoudend prachtig weer kan (kon) er ondertussen ook nog outdoor gespeeld worden op de 4 andere terreinen. In tegenstelling met vorige jaren, kan er dit jaar, dankzij een technische ingreep, ook ‘s avonds met verlichting worden gespeeld, ondanks dat de verlichting van de ballon is aangekoppeld.

En nu maar hopen dat het zomerseizoen, net zoals in 2015, tot november duurt.

Wintertennis

De wintertennis is begonnen op 26 september. Er zijn nog vaste uren vrij; naast nog meerdere in de week overdag, ook op vrijdag om 21.00, zaterdag om 9.00, 13.30, 16.00 en 17.00, zondag om 9.00, 15.00, 16.00 en vanaf 18.00.

Een vast uur huren gedurende gans het winterseizoen (27 weken), kost 295 € overdag in de week, 395 € in het WE en 500 € in de week ‘s avonds. Zomerleden betalen geen lidgeld, niet-zomerleden betalen 50 € lidgeld (25€ overdag in de week).

Losse uren kunnen gereserveerd worden via de website van Tennis Vlaanderen zoals tijdens het zomerseizoen en kosten 15€ ‘s avonds in de week en in het WE, en 12€ overdag in de week; voor jeugdspelers is dit respectievelijk 12€ en 10€.

Tijdens het winterseizoen is er een iets afwijkende regeling voor het uitnodigen van gastspelers: 5€ per persoon (maximaal 3 uitnodigingen voor één zelfde persoon per seizoen; de twee eerste uitnodigingen door om het even welk lid van een bepaald persoon zijn gratis). De betaling gebeurt via het gastspelersformulier. Ook bij een gratis uitnodiging moet een formulier worden ingevuld!!

 

Competitiecommissie

Kom op tegen Kanker-tornooi

Als we deze zomer 2 dagen moesten uitkiezen waarop we absoluut stralend mooi weer wensten, waren die 2 dagen donderdag 11 en zondag 21 augustus, respectievelijk de dag van onze demomatch met Sabine Appelmans, Henri Leconte, Xavier Malisse en Dominique Monami, en de finaledag van het KotK-tornooi...

Ondanks het tegenvallende weer op deze 2 dagen, is het KotK-tornooi van dit jaar een mijlpaal in de BTC-geschiedenis geworden, niet in het minst dankzij het uitzonderlijke evenement dat wij op 11 augustus hebben kunnen laten plaatsvinden.

Doordat het de hele dag geregend had, zag het er niet naar uit dat ’s avonds nog gespeeld zou kunnen worden. Dat was echter buiten Hugo, enkele noeste vrijwilligers, en onze sympathieke gastspelers gerekend! Met anderhalf uur vertraging kon de demowedstrijd gespeeld worden op terrein 4. De toeschouwers genoten zichtbaar van het spektakel, en de wedstrijd werd winnend afgesloten door Dominique Monami en Xavier Malisse.

Vervolgens konden de toeschouwers genieten van een fel gesmaakt optreden van de Soulbrothers, en werd er nog duchtig gedanst en gefeest tot de vroege uurtjes.

Het tornooi zelf kende met 166 deelnemende duo’s een goede, maar geen uitzonderlijke deelname. Het experiment met afzonderlijke reeksen voor jeugdspelers kende geen succes, waardoor deze reeksen geschrapt werden. Voor het overige konden we opnieuw genieten van vele mooie wedstrijden, en de traditionele, gezellige familiale sfeer.

De finaledag dreigde letterlijk volledig in het water te vallen, maar dankzij de bekwame wedstrijdleiding van Georges, en de bereidwillige gastvrijheid van enkele omliggende clubs, konden de meeste finales op zondag afgewerkt worden. Twee finales van reeksen buiten Criterium werden verplaatst naar later tijdens de week. Zo vond de finale Dubbel Heren 6 (180 punten) plaats op donderdag, bij tropische temperaturen, voorafgaand aan de traditionele KotK-veiling. De combinatie van deze beide evenementen maakte van donderdag 25 augustus eveneens een memorabele avond met een mooie opkomst én een opbrengst voor KotK van om en bij de 13 000 euro!

KotK-Overdagtornooi

Er werden dit jaar 88 deelnemers begroet, wat het recordcijfer van verleden jaar dicht benaderde. Aangezien er gespeeld werd in poules van 4 koppels, had iedereen drie wedstrijden af te werken. Op die manier werd de mogelijkheid geboden om maximaal nieuwe spelers te ontmoeten en de gezelligheid van het tornooi op te drijven. Zoals steeds, heerste er dan ook een aangename en sportieve sfeer.

Spijtig genoeg, na een week met hittegolf, vielen net als in het “avondtornooi” ook de finalewedstrijden in het water en werden deze deels tussen de druppels door, indoor op een andere club en in de week gespeeld.

Toch al bij al een geslaagd tornooi.

De eindafrekening van ons KotK-tornooi moet nog even op zich laten wachten, maar het staat vast dat alweer een nieuw record gevestigd zal worden. Met dank aan allen die bijgedragen hebben tot dit resultaat!

Wie nog eens wil nagenieten van het KotK-tornooi van dit jaar, kan voor foto’s terecht op onze Facebook-pagina.

Clubkampioenschap

Nadat gedurende de maanden juli en augustus de voorrondes-Enkel plaatsgevonden hadden voor de lager geklasseerden, vond de eindronde van het Clubkampioenschap plaats van woensdag 7 tot zondag 18 september. In de lijn van de voorbije jaren, was de deelname in verschillende reeksen opvallend mager.

Het senioren-clubkampioenschap kon dit jaar, eveneens als gevolg van het tegenvallend-laag aantal inschrijvingen, niet georganiseerd worden.

Volgende personen werden tot clubkampioen gekroond:

Enkel Heren 1: Tim Garnich

Enkel Heren 2: Lode Buyse

Enkel Dames: Dominique Feyten

Dubbel Heren: Tim Garnich & Erik Steenackers

Dubbel Dames: Valerie De Grave & Murielle Maelfeyt

Dubbel Gemengd : Murielle Maelfeyt & Frank Laporte

Proficiat aan de clubkampioenen!

(W)Interclub

Intussen is het winterseizoen begonnen, en biedt de club opnieuw de mogelijkheid om op zaterdagavond interclub-ontmoetingen te organiseren. In eerste instantie worden de interclubkapiteins uitgenodigd om bevriende clubs uit de omgeving uit te nodigen, maar het staat uiteraard eenieder vrij om – rekening houdend met de beschikbaarheden – op zaterdagavond dergelijke ontmoeting te organiseren. Bij die gelegenheid moet steeds afgestemd worden met 3 partijen, m.n. (1) de Dagmanager Dominique Feyten (voor de reservatie van de terreinen), (2) Hedwig Laheye (verantwoordelijke wintertennis-facturatie) en (3) de uitbating (afspraken met betrekking tot het versterken van de innerlijke mens). Voor deze organisaties wordt de huur van de terreinen gereduceerd tot 10 €/uur/terrein.

Interclub 2017

Het winterseizoen is nog maar net begonnen, en nu al een communicatie betreffende Interclub 2017? Jazeker, want diegenen die volgend jaar interclub wensen te spelen voor BTC, maar dit jaar nog op de interclublijst stonden van een andere club, moeten hun transfer regelen tussen 15/11/2016 en 15/01/2017.

Laddercompetitie

De laddercompetitie heeft gedurende dit zomerseizoen zeer weinig succes gekend, maar blijft gedurende de winter gewoon doorlopen. De ladder-rangschikking en het reglement zijn terug te vinden op de website.

Materiaalcommissie

Vanaf nu is het mogelijk om op terreinen 5, 6, 7 en 8 ‘s avonds te spelen tot wanneer het te koud wordt. De lichten kunnen aangezet worden vanuit het clubhuis.

Jeugdcommissie

Voor de jeugd-interclubspelers ….. binnenkort krijgen jullie meer info aangaande de jaarlijkse verrassingsactiviteit. Hou jullie mailbox maar aandachtig in de gaten!

Ook dit jaar wordt er een jeugdclubkampioenschap georganiseerd. Deze zal doorgaan over verschillende zaterdagnamiddagen gedurende het winterseizoen. Meer info volgt binnenkort.

Tennisschool

-          De winterlessen starten op zaterdag 1/10/2016;

-          De winterkidstoer gaat door op zaterdag 3/12 in de Sporthal Dijck;

-          De Kerststage van 26/12 tot 30/12, nl. een recreatieve stage vanaf 4 jaar en tornooistage. Deze zal gekoppeld worden aan een jeugdtornooi op BTC;

-          Nieuwjaarsstage van 2/01 tot 6/01/2017: recreatieve stage vanaf 4 jaar en tornooistage;

-          Krokusstage van 27/02 tot 3/03/2017: recreatieve stage vanaf 4 jaar en tornooistage.

Lief en Leed

Gerda Bauwens, echtgenote van Walter Schamp en moeder van Veerle en Jan Schamp, is op 11 september overleden. Wij bieden de familie onze blijken van medeleven aan.

Kalender

21/10/2016: Algemene Vergadering vzw Brusselse Tennisclub

3/12/2016: Kidstoer Winter

26 - 30/12/2016: Jeugdtornooi

15/01/2017: deadline voor aanvraag interclub-transfer