Welkom op de website van de Brusselse Tennisclub

Nieuwsbrief 2016 - 2

 

BTC Nieuwsbrief

2016 - 2

 

Algemeen

 

OPENINGSDAG ZOMERSEIZOEN OP ZATERDAG 16 APRIL 2016 !!!

Programma :

14.30 u Ontvangst van de nieuwe leden, met welkomstwoord door de voorzitter en uitleg over de reglementen van de club, reservatiesysteem en gewoonten van de club, door de dagmanager.

15.30 u – 17.30 u Tijdens deze 2 uren kunnen zowel beginners, gevorderden als de jeugd aan de slag, onder leiding van de trainers van de BTC Tennisschool.

- Terrein 1: Cardio-tennis : Fun tot op de limiet

- Terrein 2: Meting van de snelheid van de opslag

- Terrein 3: Oefenen van de basis-slagen

- Terrein 4: Training van het dubbelspel

- Terrein 7: Kids-court

18.30 u Receptie (met korte toespraak door de voorzitter)

               Demonstratiewedstrijd op terrein 1

19.30 u Italiaans buffet aan € 22/persoon (te reserveren bij de uitbaters – tel : 0473/408460 of via mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. )     

Vanaf 22.00 uur tot …. Moresi feat. DJ Molteni, met dansmuziek uit de jaren ’80 en ‘90

 

Informatie/Allerlei

 

De spelers die hun lidgeld niet betaald hebben vóór 02/04 (start van het zomerseizoen), zullen ook geen terrein meer kunnen reserveren, zolang de betaling niet vereffend is.

De mutualiteitspapieren, voor gedeeltelijke terugbetaling van het lidgeld en volledig ingevuld met vermelding van de naam van het lid, kunnen gedeponeerd worden in de groene brievenbus aan de ingang. Bij ontvangst, zullen deze ondertekend, na 1 week, terugbezorgd worden in het groene bakje “mutualiteit”, zich bevindend in de 1ste witte zuil van het clubhuis.

Spelers die een niet-lid willen uitnodigen, dienen op voorhand een gastspeler-formulier in te vullen en dit samen met de bijdrage van € 5, te deponeren in de groene brievenbus. Eenzelfde gastspeler kan slechts 3x/zomerseizoen worden uitgenodigd.

De ledenboekjes “2016” zullen beschikbaar zijn in het clubhuis vanaf vrijdag 20 mei.

 

Competitiecommissie

 

Interclub

Het interclubseizoen voor volwassenen start op de dag van de officiële opening van het zomerseizoen, zaterdag 16 april dus; Dames 6 (Kapitein Gerlinde) mag de spits afbijten. Supporters op post!

We hebben een record-aantal van 15 ploegen die deelnemen aan de volwassenen- interclubcompetitie. Kijk regelmatig op de kalender op onze website om na te gaan welke ploeg wanneer en waar speelt. Via Facebook en Twitter kunnen de prestaties van onze ploegen gevolgd worden.

De poulefase loopt tot en met zondag 6 juni. Daarna hopen we zo veel mogelijk ploegen naar de eindronde Vlaams-Brabant te zien gaan.

Geen interclub zonder interclubleiders

Dankzij onze eerdere oproep hebben we 6 extra interclubleiders kunnen recruteren. Met een totaal van 12 interclubleiders kunnen de taken beter verdeeld worden. Dank aan deze vrijwilligers!

Laddercompetitie

De laddercompetitie wordt opnieuw opgestart bij de start van het zomerseizoen. Leden die zich reeds vorige zomer ingeschreven hebben, hoeven dit niet opnieuw te doen.

Wie zich nieuw wil inschrijven voor de laddercompetitie, kan dit doen via deze link. (op het invulformulier vul je je tennisklassement-2016 ipv -2015 in)

De ladder-rangschikking zoals die op het einde van het zomerseizoen 2015 afgesloten werd, vind je hier.

Clubkampioenschap – voorrondes

Vanaf 1 juli worden de voorrondes voor het Clubkampioenschap-Enkel georganiseerd. Deze voorrondes worden in poules gespeeld, zodat de lager geklasseerde spe(e)l(st)ers voldoende speelgelegenheid hebben in het kader van het Clubkampioenschap. Alvast een aangename manier om ook in de zomermaanden regelmatig te komen spelen, en eventueel nieuwe mensen te leren kennen.

Specifieke info in verband met de praktische organisatie van deze voorrondes en het Clubkampioenschap zal in een afzonderlijke mail volgen.

Kom op tegen Kanker-tornooi

Op zaterdag 16 januari vond in Oostende het afsluitende evenement van de KOTK-campagne 2014-2015 plaats. Met onze tornooien in 2014 en 2015 zamelden we maar liefst 58 620 euro in, waarmee we ons gerust één van de grotere sponsors van Kom op tegen Kanker mogen noemen. Onze uitdrukkelijke dank gaat naar allen die hun steentje bijgedragen hebben tot dit fantastische resultaat.

Ons traditionele dubbeltornooi wordt gespreid over 12 dagen, ttz van woensdag 10 t/m zondag 21 augustus. In tegenstelling tot wat we in de eerdere nieuwsbrief meldden, wordt donderdag 11 augustus een uitzonderlijke, en niet te missen dag. Noteer 11 augustus dus met stip in de agenda, en voorzie alvast een dagje vrij op vrijdag 12 augustus …

 

Jeugdcommissie

 

Op woensdag 13/04 en zaterdag 16/04 starten onze jeugdploegen met de interclub.

Op woensdagnamiddag spelen: M12/2, M14/4, M16/3, J14/4 (2 ploegen), J16/4 en J16/3

en op zaterdagvoormiddag spelen: U9/2 en U9/3 (gemengd meisjes en jongens samen), M12/2, M14/4, M16/3, J14/4 (2 ploegen), J16/4 en J16/3.

Kom onze jeugd aanmoedigen!

 

Tennisschool

 

De jeugd-paasstage heeft plaatsgevonden van maandag 28/03 tot 01/04.

De lentecyclus voor de jeugd start op maandag 11/04 gedurende 9 lesweken.

Volwassen-leden kunnen zich inschrijven voor lessen nieuwe leden, groepslessen als “re”-start to tennis en competitie en privélessen, via de site – rubriek school – tot woensdag 20/04. De lessen starten de week van 25/04.

De kidstoer gaat door op zaterdag 18/06.

Via de site – rubriek school – kan u de data, prijzen en inschrijvingsformulieren terugvinden mbt de 6 recreatieve stages en de 6 tornooistages, die plaatsvinden tijdens de zomervakantie. Tijdens deze periode, zullen er eveneens 3 volwassenstages georganiseerd worden.

 

Communicatiecommissie

 

Heb je een vlotte schrijfstijl, en informeer je onze leden graag over het reilen en zeilen binnen onze club? Dan ben jij mogelijk de persoon die wij zoeken om de BTC-communicatie te stroomlijnen.

Gezocht: verantwoordelijke communicatie. Aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Heel veel informatie vind je via onze website www.brusselsetennisclub.be

Wens je korter op de bal te spelen, en te allen tijde op de hoogte zijn van de laatste BTC-nieuwtjes? Volg ons dan via www.facebook.com/Brusselsetennisclub en/of www.twitter.com/BrusselseTC. Voor geen van beide heb je een persoonlijke account nodig: zij zijn dus vrij toegankelijk voor iedereen!

 

Animatiecommissie

 

Op vrijdag 20 mei as gaat naar jaarlijkse traditie de spaghetti-avond door. Noteer deze datum alvast in jullie agenda! Wij zoeken ook nog enthousiaste vrijwilligers om deze avond een handje uit de mouwen te steken. (berichtje sturen naar Ann-Jo Jacobs – Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ).

BTC is een levendige club met tal van leuke activiteiten. Het kan echter altijd nog meer en beter.

Personen die bereid zijn een handje toe te steken bij het bedenken en organiseren van leuke (rand)activiteiten, worden vriendelijk uitgenodigd zich kenbaar te maken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Lief en leed

 

20/02/2016 – geboorte van Louane, dochter van Eva Schelfaut en Bart Willems, kleindochter van Jan en Françoise Schelfaut-Geerinck

23/02/2016 – geboorte van Jack, zoon van Gregory Maes en Julie Mertens, kleinzoon van Luc en Dominique Maes-Feyten

 

27/03/2016 - geboorte van Lou, dochtertje van Katrien De Pauw en Bram Van Deputte, kleindochter van Bob en Myriam De Pauw-Pierloot

 

1/4/2016 - geboorte van Helena, dochterje van Michaël Katzarov en Elise Quevy

 

Wij delen in de vreugde van de trotse ouders en grootouders!

 

7/03/2016 – overlijden van Lynn Brebels, moeder en schoonmoeder van Elise Quevy en Michaël Katzarov

 

2/4/2016   - overlijden van Mark Gilis, zoon van Georges Gilis

 

Wij bieden de familie onze diepe blijken van medeleven aan.

 

Kalender

 

04 - 05/04/2016: afbraak ballon: “Vele handen maken licht werk”

02/04/2016: opening zomerseizoen

11/04/2016: start Lentecyclus Jeugd (9 lesweken)

13/04 tot ± 30/06/2016: interclubontmoetingen op woensdag, zaterdag en zondag

16/04/2016: officiële opening van het zomerseizoen én eerste interclubontmoeting

13 - 22/05/2016: Open Jeugdtornooi

20/05: Spaghetti-avond

18/06/2016: Kids Toer

Juli - augustus: 6 recreatieve stages en 6 tornooistages

Juli - augustus: voorrondes Clubkampioenschap Enkel

10 t/m 21/08/2016: Kom Op Tegen Kanker - dubbeltornooi